Transferul de bani online Transferul de bani online este un transfer de bani clasic, dar care se face prin intermediul tehnologiei moderne si se face cu ajutorul unui transfer electronic de fonduri. Datele tranzactiei sunt schimbate, banii de hartie nu. Chiar daca tranzactia se face in mediul virtual, banii sunt reali. Probabil ca utilizati transferul electronic de fonduri tot timpul (acesta este un mod complet electronic de a transfera bani dintr-un cont bancar in altul).

Dar transferul de bani online este diferit de transferul electronic de fonduri (in acest caz nu este vorba despre o modalitate de a plati facturile pe internet). Transferul de bani online este modern – puteti trimite bani cuiva instantaneu, pur si simplu prin transfer de bani (sau datele care reprezinta banii) de la dumneavoastra la o alta persoana.

Aceasta presupune, de obicei, oferirea mai multor date decat informatiile de contact – cum ar fi un numar de telefon mobil sau o adresa de e-mail – pentru partile care trimit sau primesc.
Si in ceea ce priveste suma transferata exista limite, care se refera la cat de mult sau cat de putin se poate trimite si cat de mult se poate transfera intr-o perioada de timp. De exemplu:

  • – Western Union opreste orice transfer online, care vine din SUA, la 3.000 dolari fiecare. Puteti trimite o suma mai mare, dar aceasta va fi rupta in mai multe parti.
  • – MoneyGram opreste transferurile la 899.99 dolari, pentru un maxim de 3,000 dolari intr-o perioada de 30 de zile.
  • – PayPal permite tranzactii de pana la 10.000 de dolari pe piata interna.

Principalele motive pentru care se trimit bani prin intermediul unui serviciu de transfer de bani online sunt de necontestat: rapiditatea, comoditatea si siguranta tranzactiei.

Sunt luate numeroase masuri de siguranta pentru a se asigura ca banii se duc exact acolo unde trebuie sa mearga. Pentru transferurile de bani online sunt folosite straturi multiple de criptare a datelor. In acest fel, daca din intamplare datele sunt furate sau hack-uite in drum spre destinatar, totul este codificat de mai multe ori.

Exista patru principale servicii de transfer de bani online. Doua sunt in afaceri cu trimitere de bani de zeci de ani. Unul este Western Union, care a inceput ca un operator de telegraf transcontinental in 1851, si a introdus transferul de bani prin linii de telegraf, sau “cabluri”, in 1871. A fost un proces destul de simplu: se dadeau banii la biroul telegraf, dupa care destinatarul primea un mesaj la sute de mile departare, in alte birouri telegraf si primea banii.

 

Astazi, nu mai trebuie sa mergeti la gara sau la un avanpost Western Union – puteti trimite bani online, prin intermediul site-ului Western Union. De exemplu, “Banii in Minute” transfera bani din contul bancar al unei persoane in contul bancar al altei persoane, ei bine, in… minute. Comisionul este variabil, astfel incat veti plati undeva intre 8 si 10 la suta din suma totala pe care o trimiteti.

MoneyGram, un alt batran din epoca in care se faceau transferuri de bani prin cabluri, ofera, de asemenea, servicii de transferuri de bani online instant la un comision fix de 8 la suta, indiferent de marimea sumei trimise sau de 3 la suta, in cazul in care nu va grabiti si transferul se face in trei pana la cinci zile.
Dar, pe langa acesti monstri de pe piata transferurilor de bani online, exista si alti prestatari de servicii financiare, cum ar fi www.prioripay.com, care va ofera aceleasi beneficii, dar la preturi mai avantajoase.


Colocarea serverelor si avantajele ei Simona Halep castiga turneul din Qatar si urca un loc in WTA