Aspecte generale despre colocare
colocare Colocarea reprezinta o foarte buna varianta de gazduire a serverelor unor companii mici, dar care vor sa se bucure de caracteristicile unui departament IT mare si cu cheltuieli reduse. Un numar destul de mare de companii de renume apeleaza la o infrastructura de Internet, folosita pentru gazduirea serverelor proprii, avand totodata si cate o echipa de specialisti IT, al caror rol este de a proiecta, administra si estetiza site-ul firmei. Cu toate ca persoanele fizice si firmele mai mici nu se pot bucura de un asemenea resfat, nu trebuie sa va impacientati, deoarece pentru acestea sunt puse la dispozitie foarte multe optiuni disponibile, incepand cu o simpla gazduire web si ajungand chiar si la rularea servere-lor web ale firmei de pe o conexiune dedicata la Internet. Una dintre aceste optiuni este reprezentata de colocare.

Ce reprezinta de fapt, colocarea?

Prin intermediul colocarii, orice firma sau persoana fizica are posibilitatea sa isi plaseze serverul sau echipamentele intr-un rack (raft) intr-un centru de colocare. Daca doriti sa apelati la un astfel de serviciu, tot ce trebuie sa faceti este sa va configurati serverul, dupa care sa mergeti cu el la un centru sau o firma care asigura servicii de colocare, unde acesta va fi instalat intr-un rack. Firma care va oferea servicile de colocare va va atribui un IP, banda si putere serverului dumneavoastra. In momentul in care a fost pus in functiune, accesul la serverul dumneavoastra va fi identic cu cel la un site al unui furnizor de hosting, doar ca in acest moment aveti propriul server.

La ce ajuta colocarea?

Unul dintre marile avantaje ale colocarii il reprezinta costul pentru latimea de banda. Un alt mare avantaj, al folosirii unor servicii de colocare, este reprezentat de faptul ca acestea au un foarte bun sistem de protectie la intreruperi de curent electric, deoarece firmele care asigura astfel de servicii sunt dotate cu generatoare suplimentare, care pot sa asigure alimentarea cu energie electrica chiar si mai mult de trei zile. Aceste generatoare pot asigura o functionare optima a serverului, pentru ca traficul pe site-uri sa nu fie afectat. La orice furnizor de servicii de colocare va trebui sa platiti pentru generatoarele suplimentare si pentru puterea de rezerva, insa se merita, deoarece nu veti mai avea niciun fel de problema in situatii precum intreruperile de curent.

In cazul in care va mutati, aveti posibilitatea sa va lasati serverul sa functioneze non stop, iar in momentul in care doriti sa va gazduiti propriile domenii, este nevoie sa platiti pentru doua linii o perioada de timp, iar dupa ceea puteti sa va treceti domeniile in noua locatia. Firmele care va pun la dispozitie servicii de colocare, ofera aparatelor dumneavoastra un sistem de securitate suplimentar, ele fiind inregistrate si pastrate intr-un mediu foarte sigur.

Majoritatea serverelor de colocare pun la dispozitia clientilor, diverse servicii prin intermediul carora se realizeaza gestionarea si pastrarea serverelor acestora, in schimbul unor costuri suplimentare reduse, lucru foarte avantajos in momentul in care acestia nu dispun de echipe de specialisti IT.


De ce sa iti faci un Vlog Youtube Ce este transferul de bani online si cum a inceput?