romania ungaria

Romania intalneste in aceasta seara reprezentativa Ungariei, intr-un meci ce poate stabili ocupanta locului 2 din grupa, o adevarat finala mica in perspectiva calificarii la Campionatul Mondial de Fotbal din 2014. Meciul a fost deja etichetat ca unul crucial, mergand deasupra intrecerii sportive, o confruntare intre doua natiuni vecine, intre care, de-a lungul timpului, a existat o oarecare rivalitate.

Bucurestiul a fost astazi luat cu asalt de suporterii echipei maghiare, cei ce au reusit sa umple, intr-un timp foarte scurt, toate terasele si restaurante din zona centrala si orasul vechi. Politia a trebuit sa foloseasca forta pentru a calma spiritele in cateva situatii, incercand sa evacueze centrul vechi pentru a-i transporta in zona stadionului in cele mai bune conditii si in timp util. Trei cetateni maghiari au fost transportati la spital in urma conflictelor. Problemele nu s-au oprit aici, ci au continuat, cateva ore mai tarziu, in zona Gara de Nord din Bucuresti.

Mai mult de 2900 de maghiari sunt asteptati la stadion la ora meciului, insa numarul poate creste daca luam in considerare fanii reprezentativei Ungariei de pe teritoriul Romaniei. Atmosfera se anunta una electrizanta, factor remarcat si de antrenorul tarii vecine, care si-a atentionat jucatorii ce nu au fost niciodata pe un stadion in Romania ca ii asteapta 2 ore dificile. Tensiunea a fost accentuata de politicienii celor doua state vecine si adus la cunostinta publicului mai ales de reprezentantii minoritatii maghiare din Transilvania.

Meciul prezinta o importanta extraordinara pentru ambele echipe, desi Ungaria nu a mai participat la un campionat mondial de fotbal de 30 de ani, iar la un european de peste 40 de ani. Ne asteptam la un meci frumos, mai bun decat turul sustinut pe un teren de langa Budapesta, terminat la egalitate, 2-2.


Romanul Octavian Moraru se alatura oficial COR