Octavian MoraruPresedintele Comitetului Olimpic si Sport Roman (COSR), domnul Octavian Moraru, este acum parte integranta a Comitetului Olimpic International, cu ocazia sesiunii extraordinare organizate in Buenos Aires. Dupa 15 ani, Romania este din nou reprezentata in COR. Capitala Argentinei, a fost locul in care s-a desfasurat, in acelasi timp, atat sesiunea 125 a miscarii olimpice, cat si intalnirea comitetului executiv al Olimpismului.

Oficialul COSR este al patrulea roman ce s-a alaturat COR, dupa printul Gheorghe Bibescu, George Alexandro Plagino si Alexandru Siperco in trecut. Ultimul a participat ca membru al COR timp de 43 de ani, intre 1955 pana la moartea sa, in 1998. Nascut pe 7 august 1961, Morariu a absolvit facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri din Bucuresti, din cadrul Institutului Politehnic, in 1986. Dansul are doua cetatenii – romana si franceza – cu o istorie de jucator de ruibi, ales in faimoasa echipa internationala “Barbarii”.

A fost presedintele Federatiei Romana de Ruibi intre 2001 si 2003, dar si presedintele Agentiei Nationale pentru Sport intre 2003 si 2004. In fele din urma, a fost ales presedinte al Federatiei Europene de Rugby, iar in iulie 2004 a devenit vice-presedintele FIRA. Pe 15 noiembrie 2004, Morariu a fost ales sa ocupe functia de presedinte ale COSR, fiind reales de doua ori sa ocupe aceeasi functie.


Simona Halep castiga turneul din Qatar si urca un loc in WTA Romania impotriva Ungariei - mai mult de un meci de fotbal